Trådgnistning

Verktyg, sil eller ett smycke? Bredden i vår produktion är mycket stor. Verktyg och prototyper är vanligt förekommande. En vanlig gemensam nämnare är att det krävs hög precision och noggrannhet i tillverkningen. Men vi gör också rena produktionsjobb, där vi kan göra något eller några moment snabbare, billigare och bättre än med konventionella metoder.

Former

Trådgnisttekniken bygger på raka linjer, men vi kan ändå få fram nästan omöjliga former – se filmen, där stycket helt byter skepnad från den ena sidan till den andra. Konkörning kan vi göra upp till 30°.

Precision

Med trådgnistning får du en mycket hög ytfinish och oslagbar precision – ner till en tusendels millimeter.

Former och material

Vi kräver bara två saker för att vi ska kunna göra jobbet: Produkten ska vara möjlig att gnista och den ska kunna tillverkas i ett ledande material, till exempel stål, aluminium, mässing, koppar eller grafit. Sedan gör vi precis som du vill. Med enkla linjer eller komplicerade former och i en finish som definitivt är något utöver det vanliga. Snabbt och effektivt – och med hög precision.

Material

Guld, silver, koppar, stål… Alla material som är elektriskt ledande är lämpliga för bearbetning med trådgnistning.

En-styck eller serie

En stor del av vår produktion utgörs av verktyg för exempelvis plast- och plåtindustrin. Men vi gör också serieproduktionsjobb, där vi kan göra hela produkten – eller något moment – enklare, snabbare eller billigare.

Behöver du hjälp med trådgnistning?